BÆREDYGDIGHED HVAD ER DET ?


”At skaffe menneskene og miljøet det bedste uden at skade fremtidige generationers mulighed for at dække deres behov”


Brundtlandrapporten 1987

Bæredygtighed og naturens resurser:


De materialer, der bruges til at fremstille LEATHER by beth’s produkter, kommer fra naturen.


Der findes ikke uanede mængder af disse råmateriale, derfor forpligter vi os, på stor ansvarlighed i vores forsyningskæde. Vi prioritere at bevare ressourcer, respektere dyrevelfærd, undgå skovrydning, eliminerer brugen af farlige kemikalier og reducere luft og vandforurening i alle vores led, fra design over produktion til levering til vores kunde. Læder er i sig selv et bæredygtigt produkt, et overskudsprodukt fra kødproduktion som i tusinder af år har været brugt til beklædning, sko, udstyr til husdyr, tasker og mange andre formål. Velkendt af alle.


Hos LEATHER by beth anvender vi kun læder af den bedste kvalitet. Til hver produktion udvælges de bedste skind, først derefter garves de. Således får vi den bedste kvalitet, samtidig med ingen skind ikke ligger ubrugte hen. Det fordyre naturligvis processen, men vi syntes det er, det værd. Kvalitet og bæredygtighed går for os, frem for omkostninger. Begrebet ”Less is more” en del af vores design. Man kommer ikke til at finde unødige spænder, knapper eller ligene, ligesom lynlåse begrænses til et minimum. Vi læner os i høj grad op af den danske designtradition. Enkelthed er hele vores udtryk.


I vores design laver vi både store ting og mindre tilbehør i samme kollektion, således at hele skindet bruges, og så lidt som muligt går til spilde. Det giver al sammen god mening, syntes vi. Alle vores produkter er fri for skadelige kemikalier. De skind som bruges i vores produktion stammer fra engelsk og skotsk kvæg. Her er dyrvelfærd pa samme høje niveau som i Danmark. Til gravering af læder, bruger vores leverandøre materialer fra det hollandske firma Smith & Zone, som garantere at alle europæiske standarter og anbefalinger er overholdt. Og sammen med vores leverandører, undersøger vi konstant innovative garvningsmetoder for at gøre vores produkter så bæredygtige som muligt.


Vores emballage tjener to formål: at beskytte vores værdifulde vare på deres vej frem til kunden, samt at bridrage til en god oplevelse når kunden åbner deres pakke. Vi viderefører vores forpligtelse til bæredygtighed ved at reducere mængden af ​​anvendte materialer, prioritere genbrugte og genanvendelige materialer samt undgå anvendelsen af plastik. Transport er ligesom brugen af emballage  en nødvendighed, for vores forretning. Her viderefører vi vores forpligtigelse til bæredygtighed, ved at effektivisere vi vores arbejdsgang. Generelt gælder det, at vi samler vores ordre både når de kommer hertil og når de går herfra. Og vi arbejder til stadighed på at finde nye løsninger og forbedre denne del af vores virksomhed, så vores CO2 aftryk bliver mindst muligt.
Social bæredygtighed:


Eller social retfærdighed som det også kaldes er meget vigtigt for LEATHER by beth. Vi har leverandør i Pakistan og Indien, lande der er kendt for fattigdom, stor social ulighed og dårlige vilkår for kvinder.


Vores klare holdning er at den bedste måde, vi kan hjælpe vores leverandører, til at hjælpe og yde retfærdighed for deres ansatte, er ved at handle med dem og til stadighed være i dialog omkring de ansattes forhold. Og betale dem en ordentlig pris for deres varer, naturligvis.


Lige nu er særligt Indien hårdt ramt af curona. Mange mennesker lever under fattigdomsgrænsen, og mange bor tæt sammen. Oplysning til borgerne er mangelfuld og folk er skræmte. Det har i praksis betydet for os og vores leverandør, at fabrikkens arbejdere er rejst hjem til deres familier, i de landsbyer de nu kommer fra, hvilket man selvfølelig godt kan forstå. Det at fabrikken står tom, og vores varer ikke kan produceres, er ikke afgørende men vigtigt er det, at nedlukningen har en enorm & negativ indflydelse på handlen og livet i lokalsamfundet.


Vores leverandør, som har en stor social funktion & ansvarlighed, har derfor valgt at ansætte et antal kvinder fra nærområdet. Disse kvinder har nu lært det svære håndværk at flette med læder. De sidder hjemme i deres eget hjem og laver tasker ved at flette dem  i hånden. Det har en kæmpe betydning for kvinderne, at de nu kan ernære dem selv og deres familie. Dette gælder for hele lokalsamfundet. Vi syntes det er et fantastisk tiltag og har derfor designet nogle produkter, der understøtter denne avancerede teknik. Og resultatet er blevet intet mere end fantastisk. Vi er meget stolte af vores flet-kollektion.
Økonomisk bæredygtighed:


For LEATHER by beth har økonomien stor betydning. Vi ønsker at lave produkter af det allerbedste design, den bedste kvalitet af råvarer og den dygtigste forarbejdning. En kvalitet der sikrer vores produkter ikke kun et smukt ydre, men også en lang levetid. Samtidig ønsker vi at de mennesker der arbejder med vores produkter, fra start til slut, bliver behandlet med respekt og retfærdighed. Deri ligger også at de får en ordentlig løn for deres arbejde ligegyldig hvor de arbejder. 


LEATHER by beth videreføre vores bæredygtigheds ansvar på den økonomiske side ved at tage den pris for vores produkter, som det koster at producer dem med bæredygtighed, for øje. Vi bestræber os på at have en sund overskuds økonomi således, at vi til stadighed er i stand til at udvikle vores produkter og sikre gode forhold for naturens ressourcer og de mennesker vi er i berøring  med.


Det er bæredygtighed i al sin enkelthed.